Opstellingsdagen

Eindelijk mogen we opnieuw live samenkomen met meerdere mensen.

Ik organiseer met veel plezier een opstellingsdag op 24 juli 2021 en 21 augustus 2021, telkens vanaf 9u30 tot 17u.

 

 

 

 

 

Wat is een opstelling?

Een opstelling is een manier om onderliggende dynamieken zichtbaar te maken tussen de delen van een systeem.

Werken met opstellingen is bijzonder krachtig omdat de onderstroom en de niet zichtbare dynamieken in het systeem helder naar boven kunnen komen.

We gebruiken opstellingen zowel voor het in beweging zetten van individuele vragen als voor team- en organisatie vraagstukken.
 

Het coachen met opstellingen is gebaseerd op het levenswerk van Bert Hellinger. Hij richtte zich vooral op het familiesysteem van een individu, ondertussen is duidelijk dat de systemische wetten toegepast kunnen worden op gelijk welk systeem. 

Hoe begin je er aan?

Tijdens opstellingen worden delen van het systeem in de ruimte geplaatst.

Als je bijvoorbeeld een familievraagstuk wil onderzoeken, dan zullen de delen van het systeem oa. familieleden zijn. Zij worden in de ruimte vertegenwoordigd door representanten. 

Tijdens de opstelling schouwen we hoe ze reageren op elkaar, wat de verhouding is, waar de grootste invloed speelt, wat er ontbreekt enz.

Zo krijgen we inzichten in wat er speelt, maar eveneens wordt een mogelijke oplossende beweging duidelijk.

Voor wie?

Je kan op twee manieren deelnemen aan deze opstellingsdagen:

  1. Als vraagsteller

  2. Als representant

De vraagsteller brengt een thema in die hij wenst te onderzoeken. Dit kan een steeds wederkerend patroon zijn, een relatie, jouw gevoel (bijv het gevoel van vast te zitten, onbestemde boosheid ...), te maken keuzes, team- of organisatie vraagstukken, strategische beslissingen, de toekomst van je bedrijf, je job...Het kan dus van alles zijn, één voorwaarde is wel dat je als vraagsteller een vraag stelt waarin jij een beweging wil creëren, je kan dit niet doen voor iemand anders.

Een representant is iemand die bereid is om - voor de vraagsteller - in het systeem een persoon of 'iets' te vertegenwoordigen. Je stelt jezelf ten dienste van het systeem van de aanvrager, maar ervaring leert ons dat elke opstelling ook voor de representant heel wat inzichten en beweging kan genereren. 

Praktisch?

  • De opstellingsdagen gaan door in het kasteeltje van Ten Berg

Bergstraat 16

9820 Merelbeke

  • We starten om 9u30 en eindigen om 17u

  • Er kunnen maximum 15 deelnemers zijn waarvan 4 aanvragers. (snel inschrijven is de boodschap!)

  • Kostprijs?

    • Een representant kan een vrije bijdrage ​​geven op de dag zelf

    • Een aanvragen betaalt €120

Wanneer?